Tweede literaire wandeling Anton van Wilderode
beeldverslag

Zondag 13 mei 2007.

De weersvoorspellers hadden ons laataprilse regen en (ban)bliksems beloofd. Ondanks dat en de gecommercialiseerde verplichtingen rond moederdag kwamen toch een dertigtal hardleerse wandelaars - waaronder een aanzienlijke delegatie Meetjeslandse (lees Sentse) davidsfondsers - aan de start van deze tweede literaire wandeltocht langs de natuur van Moerbeke. Onderweg bleef het gelukkig zacht en grotendeels droog, ideaal weer om tien kilometer te wandelen. Langs het bossige parcours trotseerde een jonge bosuil vanop korte afstand de bewonderende blikken van het illustere gezelschap dat zijn siësta kwam verstoren.

De deelnemers werden langs de literaire sites gegidst door Hildegard Coupé en de poëzie werd ter plaatse voorgedragen door Marie-Josée Menu, Bettina Fierens, Ann Van Hoey en Hildegard Coupé. Halfweg bood de plaatselijke wijkkermis een welgekomen gelegenheid tot rust.

Bij afloop ontving elke deelnemer een uniek aandenken (speciaal gemaakt voor deze wandeltocht): een pentekening van het statige Moerbeekse gemeentehuis van de hand van kunstenaar Réne De Vilder met daarop het gedicht 'Een dorp' uit de bundel 'En het dorp zal duren'.

Hieronder vindt u een kort beeldverhaal.

 

Sluit dit bericht