Voor wie de 10 km van het literaire wandelpad te ver vindt, werd een kortere wandeling van 3 km doorheen de velden, weilanden en bossen rondom het woonhuis van de dichter uitgestippeld. Het is die omgeving waarop hij vanuit zijn woonkamerraam uitkeek en waarin hij inspiratie vond.

Legende:

1- Kerkhof
5- Gedicht
4- Gedicht
3- Gedicht
2- Woonhuis

We vertrekken op de ruime parking vlakbij de gemeentelijke begraafplaats. Hier rust de dichter onder een eenvoudige grafsteen naast zijn oudere broer en priester Jozef en in de buurt van zijn tweelingbroer Filemon.

De tocht gaat dan westwaarts langs de statige kerkhofdreef. Op de straathoek vinden we een eerste gedicht (5).

We volgen de Drongendreef noordwaarts (rechtsaf vanuit de kerkhofdreef), kruisen de Dorpvaart en wandelen verder langs de Drongendreef tot de betonweg (na 660 m vanaf de Dorpvaart gerekend) via een haakse bocht naar links draait. Hier zoeken we echter rechts de veldwegel op. Vanaf dit pad is aan onze rechterkant heel in de verte het woonhuis van Van Wilderode te ontwaren.
De veldweg keert zich eerst naar links tussen akker en bos en vervolgens naar rechts. Na een 50-tal meter nemen we opnieuw rechts richting Spelonckvaart. We bevinden ons nu aan de 'Verloren Hoek' waar een tweede gedicht (4) is aangebracht.

Het gaat vervolgens rechtdoor door de velden tot we op de Spelonckvaart belanden. Op de hoek staat een derde gedicht (3).

We slaan hier rechtsaf richting Dorpvaart en na ongeveer 250 m komen we voorbij het woonhuis van Van Wilderode waar zich een vierde en laatste gedicht (2) bevindt.

Een 220-tal m verder steken we de Dorpvaart over (opgelet!) en stappen we via 't Schuttershof (nieuwe wijk) naar de parking waar we vertrokken zijn.

Info:

1. Het kerkhof is vrij te betreden.
2. Wie deze wandeling wil combineren met een geleid bezoek aan het woonhuis moet daarvoor eerst met ons contact opnemen via de contactlink op deze site: 'Klik daarvoor op verzenden en verstuur een e-mail met uw gegevens'.
3. Verkiest u een volledig begeleide wandeling (met uitleg over de omgeving en het lezen van enkele toepasselijke gedichten) dan vraagt u dat eveneens aan op de hierboven beschreven manier (dit laatste kan enkel voor groepen vanaf 5 personen).

Veel wandelgenot.