Einde

De wandeltocht eindigt waar hij begon, met name op de pittoreske Lindenplaats.

lindenplaats

De Lindenplaats

De typische huizen aan de rechterkant van het plein zijn eigendom van de familie Plasschaert en dateren van 1896 en 1904. De bijhorende brouwerij bleef actief tot 1940.

lindenplaats

Achter ons - tegenover het borstbeeld van August Lippens - staat het vorige gemeentehuis, gebouwd in 1864. Het deed dienst tot 1977. Een ingemetselde plaat herinnert aan de bevrijding van Moerbeke tijdens Wereldoorlog II door de Poolse Divisie onder leiding van generaal Mazeck.

August Lippens (1818-1892) kreeg al op 29-jarige leeftijd de zware taak op zijn schouders om Moerbeke te besturen. Hij was onze burgervader van 1847 tot 1892. In die periode richtte hij een weefschool op waar men werkte met batist. Hij legde ook kasseiwegen aan die Koewacht, Kruisstraat, Wachtebeke, Eksaarde en Stekene verbonden. Tijdens zijn bestuursperiode werd de suikerfabriek opgericht. Hij was ook 18 jaar voorzitter van de landbouwmaatschappij en provincieraadslid van Oost-Vlaanderen.


Bedankt voor uw interesse!
Hopelijk genoot u van de wandeling.


Meer inlichtingen over Anton van Wilderode, zijn leven, zijn werk, bezoeken van zijn woonhuis, jaarlijkse herdenking ... zijn te vinden op volgende websites:

Anton van Wilderode
Herdenkingscomité

Terug